Skip to content Skip to footer

Aanbod

Wat is natuurcoaching?

Natuurcoaching is een vorm van intuïtief coachen,
waarbij de natuur als prachtige spiegel wordt gebruikt en ook een perfecte ruimte biedt voor opstellingen.

Bij natuurcoaching gaan we samen de natuur in.
Het brengt je weer in verbinding met jezelf,
met wat jouw (onderbuik) gevoel jouw probeert te vertellen.
Samen met de natuur ga je weer ontdekken en voelen wie jij bent en wat voor jou van belang is.
Om alles te lezen over mijn aanbod,
scroll dan verder naar beneden op deze pagina.
Dit is in het kort wat ik afgelopen jaren heb mogen leren en mogen gaan inzien na mijn burn-out.
Ik heb hier al hele mooie en belangrijke stappen in mogen zetten en kan daardoor steeds meer vrij mezelf zijn.
Elke zin uit bovenstaand gedichtje vertegenwoordigd een belangrijk thema rondom zelfliefde, goed voor jezelf zorgen, mogen zijn wie je bent.

Mijn vertaling van het gedichtje is als volgt:
Ik voel en ik weet hoe belangrijk het is voor een ieder om hier bewust van te zijn zodat je hier zelf bewust keuzes in kan en mag maken voor jezelf.
Daarom zijn dit de thema’s waar ik je graag met veel liefde
in wil ondersteunen en begeleiden.


Resoneert één of meerdere thema’s met jou, en voel je de call dat het nu tijd is om daar actie op te ondernemen, je verantwoordelijkheid in te pakken?

Op de volgende manieren kan je aan de slag gaan met deze mooie en belangrijke thema’s.

Je kan beginnen met deze afbeelding opslaan, uitprinten en hem bij je spiegel ophangen (of op een andere plek in huis, waar je het elke dag ziet). Door deze tekst elke dag bijvoorbeeld tegen jezelf in de spiegel te zeggen of nog mooier zeg het tegen je zelf in ‘Ik- vorm’.

“Lieve ik, het is tijd voor mij. Ik ga mijn eigen wijze weg, want ik weet het! Ik zit aan het stuur. Ik neem de verantwoordelijkheid voor mijn mooiste leven. Ik voel me vrij, ik laat zien wie ik ben, ik ben prachtig!”

Voel wat dat met je doet, wat dat betekend voor jou die dag. Door hier elke dag aandacht aan te besteden, geef je jezelf al een mooie focus en reminder voor hoe jij goed voor jezelf kan zorgen en hoe jij gewoon lekker jezelf mag en kan zijn. Dat is al een hele mooie eerste stap die je helemaal zelf kan oppakken.

Investering in jezelf: 5 a 10 minuten van je tijd.

Heb je het gevoel vast te lopen in een bepaalde situatie en merk je dat dit jou beperkt in jouw handelen en in wie je wilt zijn? Dat het je beperkt om jouw verlangens waar te maken? Om te durven luisteren naar jouw intuïtie?

In een “Ontdek je Eigen Kracht Experience”, ga je op innerlijke ontdekkingsreis. De natuur gaat je hierbij helpen, door onder andere een prachtige spiegel voor jou te zijn. Deze experience is geheel afgestemd op jou, op wat er bij jou speelt en op wat er op dat moment nodig is en het helpt jouw weer op weg.

Het geeft je ruimt en helderheid wat er op dat moment speelt en het helpt je weer op jouw eigen pad.

Datum en tijd is in overleg.
Duur: ongeveer 1,5 uur.
Waar: In de bossen van omgeving Loenen/Eerbeek.
Investering in jezelf: 88 euro.

Met dit traject kies je er voor om jouw vastlopen, jouw pijn en onrust te transformeren naar kracht, rust, zelfvertrouwen, heling en zelfliefde. Het vraagt moed om het anders te willen gaan doen, om vooruit te willen gaan, om stappen te zetten. Door naar jezelf te durven kijken, naar je eigen handelen, naar je eigen gedachten, emoties en gevoelens, creëer je ruimte om steeds weer een (kleine) stap voor uit te zetten, naar dat waar je zo naar verlangt. Ik begeleid en ondersteun je met liefde hierin. Je hebt het zelf te doen, maar je hoeft dit niet alleen te doen!

In deze drie maanden begeleid ik je door een liefdevolle en veilige bedding te bieden waarin jij helemaal kan en mag zijn met alles wat er in jou speelt. Ik luister, kijk, voel met je mee. Samen werken we met alle kennis die in jou al aanwezig is. We gaan drie maanden de verdieping in rond de thema’s uit het gedichtje boven aan deze pagina, aansluitend op jouw leervraag/thema. Gedurende deze drie maanden ben ik naast je begeleider in de sessies, ook jouw achtervang, jouw klankbord, jouw stok achter de deur. Zodat je ook naast de sessies je gesteund en aangemoedigd voelt om die stappen te zetten die je graag wilt zetten en zo steeds meer vrij jezelf mag en kan zijn!

Datum en tijd is in overleg.
Duur sessies: 6 x 1,5 uur + achtervang gedurende 3 maanden.
Waar: In de bossen van omgeving Loenen/Eerbeek.
Investering in jezelf: 675 euro.

Wil je graag eerst zelf ervaren hoe natuurcoaching voor jou kan werken? Kom dan naar een workshop die ik eens in de maand organiseer in Eerbeek. Met deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van natuurcoaching.
Met deze workshop geef je jezelf de tijd en ruimte om weer te verbinden met jezelf. Het geeft je de rust en de ruimte om jouw intuïtie weer te voelen. De natuur gaat je helpen om te ontdekken wat voor jou van belang is op dat moment.

Tijd: 9.30 – 12.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur.
Waar: Tjark-Risk Centrum in Eerbeek.
Investering in jezelf: 20 euro.

“Ook de doorgewinterde zelfontplooier als ik kan met behulp van het magische werk van Karin een diepgaande, transformerende sessie in de natuur beleven.

Ik had een vaag idee wat natuurcoaching was maar nu heb ik haar helende werking zelf ervaren.

Karin zorgde voor mijn veiligheid, waakte over het proces en lette op alle tekens. Door blijven stellen van vragen hielp Karin mij antwoord te vinden op mijn hulpvraag: hoe kan ik me overgeven aan het grotere plan? Knap hoe Karin alles aan mij overliet en toch zorgvuldig op mij en het proces lette. Ze was mijn houvast, mijn steun. Heel bijzonder hoe ze dat deed: ze was aanwezig maar niet bepalend, ze gaf mij alle ruimte.

Ik kwam tot inzichten welke me verrasten, welke nieuw en heel concreet waren. En dat allemaal kijkend naar een voor mij opvallend stuk in de natuur!

Ik voelde weerstand toen ik aan de sessie begon maar na afloop voelde ik me zo blij en vrij als een klein kind. Ik zat vol bruisende energie, ik voelde berusting, vrede en joy. Ik voelde me lichter alsof ik bevrijd was van een last. Er was een shift in me gebeurd, ik voelde het in mijn lichaam.

Dankjewel Karin dat je mijn kundige begeleider was en je mij naar deze transformatie hebt geleidt”.


Tunde de Beats

“Wat was het een bijzondere, mooie sessie in het bos. Juist omdat het bij Karin gaat om het onderbewuste. Ik ben een denker en wil graag alles rationaliseren, maar hierdoor ga ik mijn eigen gevoel en intuïtie vaak voorbij.

Karin straalt heel veel rust uit en geeft je het volste vertrouwen dat je op jezelf en vooral op je eigen gevoel en intuïtie mag vertrouwen. Zo mooi hoe ze hier ook de natuur bij betrekt. En het meest bijzondere en effectieve daarbij is dat het echt wat doet met op je gevoel leren te vertrouwen. Niet alleen direct na de sessie, maar juist ook een aantal dagen later. Karin is een hele fijne rustige en daadkrachtige coach waar je je heel snel bij vertrouwd voelt.
Ben dankbaar en ga misschien in de toekomst ook nog meer bij haar volgen. Ze heeft indruk gemaakt”.


Charona van Tol