Skip to content Skip to footer

Even momentje van rust…

Lief mooi mens,

Je hoeft niet altijd sterk en krachtig te zijn
Je hoeft niet altijd alles maar aan te kunnen
Soms is het gewoon even tijd om te zijn
Om even niets te hoeven
Om de boel even de boel te laten.
Soms is het juist goed om even niets te doen
Om even een pauze te nemen
Om even stil te staan en te beseffen waar je nu staat
Om eens om je heen te kijken waar je terecht bent gekomen?

Kijk eens om je heen, wat zie je?
Wat heb je allemaal al om je heen gecreëerd?
En kijk eens even terug, wat heb je allemaal gedaan?
Wat heb je allemaal (al) bereikt?
Wat heb je allemaal geleerd?
En waar wil je heen?

Deze woorden kwamen uit mijn pen rollen, toen ik een poosje terug alleen in het bos was. Ik voelde me moe en ik wist even niet zo goed hoe of wat. Het terugkijken op de afgelopen tijd deed mij beseffen dat ik echt super veel geleerd heb afgelopen tijd, heel veel ben aangegaan en dat ik eigenlijk rete trots mag zijn op punt waar ik nu sta. En dat het oke was, om even moe te zijn. Even bij te komen. Even niets te hoeven en niets te willen. Alleen maar even te hoeven zijn…en te glimlachen.

Herken je dat? Gun jij jezelf die momentjes om even uit te rusten, even tot jezelf te komen? En te zien hoe goed je bezig bent? Om weer trots te zijn op jezelf? Het mag! Het is oke! Gun het jezelf!

Liefs, Karin

(april 2022)