Skip to content Skip to footer

Wie is Karin?

Wie is Karin?

Mijn naam is Karin Klomp (1988) en ik wil graag mijn verhaal met jou delen.
Het is alweer 4 jaar geleden dat ik met een burn-out uitgevallen ben in het werk als woonbegeleider in de gehandicaptenzorg (SPH). Ik voelde me heel moe en uitgeblust, ik kon het werk niet meer volhouden. Ik moest me ziek melden. Dit was het startsein voor mij om eens flink met mijzelf aan de slag te gaan, want het ging niet meer. Het moest en mocht anders.

Het was tijd om om eens echt de aandacht te richten op
een verlangen dat ik al vele jaren voelde.
Ik was namelijk al heel lang op zoek naar de “echte” Karin, op zoek naar mijn ware ik.

Ik ging op zoek naar wie ik nou eigenlijk ben, op zoek naar hoe het anders kon, op zoek naar datgene waarvan ik wist dat het er was, maar ik kon er nog geen woorden aan geven. Ik zou het voelen/weten, als ik vond wat ik zocht. Nu weet ik dat ik mezelf zocht. Ik was op zoek naar liefdevolle verbinding met mezelf, met wie ik in essentie ben en met de ander.

Door mijn opleidingen, mijn werk, maar het meest door mijn burn-out heb ik zo veel mogen leren over mezelf, over wie ik nou eigenlijk ben, wat ik deed en vanuit welke motivatie (lees angst).

Mijn burn-out heeft de boel flink wakker geschud in mij. Daar begon mijn reis van hoofd naar hart, van leven vanuit mijn hoofd/ratio, naar voelen en vertrouwen op mijn gevoel.

De herstelperiode van mijn burn-out is een grote bewustzijnsreis geworden op de volgende vlakken:

 • M I N D S E T/ E G O
  Ik werd mij bewust van mijn:

 • Negatieve gedachten
 • Beperkende overtuigingen
 • Automatische patronen en overlevingsmechanismes
 • Schijnveiligheid ontdekken
 • L E R E N V O E L E N
  Ik werd mij weer bewust van:

 • Mijn voelen
 • Mijn lichaam
 • Mijn intuïtie en hoeveel waardevolle informatie zij mij te vertellen heeft.
 • Ik leerde dat mijn lichaam met mij communiceert d.m.v. van signalen geven
 • Ik leerde mijn emoties toe te laten, te voelen en te onderzoeken wat deze mij te vertellen hebben.
 • S P I R I T U A L I T E I T
  Ik werd mij bewust van:

 • Mijn ziel en hoe fijn het is om te verbinden op zielsniveau.
 • Van mijn gevoeligheid
 • Van mijn ware essentie
 • Dat alles energie is.
 • Dat mijn intuïtie mijn kompas is.
 • De verlangens van mijn hart en ziel.
 • De magische onzichtbare energetische dimensie dmv familieopstellingen.

Dit alles heb ik heel bewust mogen onderzoeken, ontdekken, gaan inzien hoe dit voor mij werkt. Ik heb alles ervaren, voelen en hierdoor heb ik steeds weer stappen kunnen zetten. Stappen om mijn verlangens waar te maken, om steeds meer mezelf te kunnen zijn. Om steeds lekkerder in mijn vel te zitten en beter voor mezelf te zorgen, te doen wat goed voelt voor mij en dingen los te laten die helemaal niet bij mij pasten.

Het werd en is een intense, maar vooral een hele mooie zoektocht naar mezelf (geworden). Ik heb mijn voelsprieten steeds meer naar binnen kunnen keren ipv op alles en iedereen buiten mijzelf.

In september 2021 heb ik de zomerschool “Intuïtief systemisch coachen” gevolgd bij Hylke Bonnema en later in die maand ben ik begonnen met de opleiding “Magic of Nature Coach” bij Loving Nature. Eigenlijk vielen in deze opleiding heel veel puzzelstukjes op zijn plaats. Ik zag hier veel mooie dingen waar ik passie voor voel, in samenkomen. Ik mocht lekker buiten in en met de natuur werken, aan de slag gaan met persoonlijke ontwikkeling (rode draad in mijn leven) en het intuïtief en energetisch werken wat voelde als thuiskomen en wat ik super magisch vind. Deze opleiding gaf mij de kans om mijn mooiste baan te creëren!

Ik mag wel stellen dat mijn burn-out mij heeft geholpen om een dieper verlangen waar te mogen maken, namelijk steeds meer mijn mooie fijne zelf zijn. Het was en is een mooie, magische, soms pittige, maar zo prachtige en waardevolle reis en ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar ben al zo dankbaar voor waar ik nu sta!

En het mooiste is, dat ik nu al die ervaringen, kennis en lessen mee mag nemen en doorgeven in de natuurcoach sessies. Hierdoor kan ik jou dus ook heel goed helpen ontdekken en bewust te laten worden van wie jij bent, wat jij voelt, wat voor jou goed werkt, waar jij blij van wordt, wat jij belangrijk vindt en wat jij nodig hebt om jouw verlangens waar te maken en weer je mooiste vrije zelf te kunnen zijn.

“Just Be Beautiful You”,
wees gewoon je mooie zelf, dit is een zin (en een diep besef) die de afgelopen jaren steeds vaker in me op kwam en nog steeds zeg ik het met enige regelmaat tegen mezelf.
Ik voelde en wist dat daar mijn kracht zou liggen,
ik wéét nu dat dit mijn kracht ís.

Dit is wat ik jou ook gun!

Ik had het geluk Karin te mogen leren kennen tijdens de opleiding ‘magic of nature coaching’. Van in het begin was het duidelijk dat Karin temidden van de natuur in haar element is. Dit vertaalt zich in een coaching puur natuur vanuit haar pure natuur. Ze slaagt erin om, vanuit haar eigen intuïtie, jou te begeleiden op je pad. Vanuit een open en empatische houding nodigt ze je uit om, in en met de natuur, zelf tot inzicht en tot antwoorden te komen. Waar nodigt daagt ze je op een verbindende manier uit om de inzichten te her-inneren. Bijkomend weet ze, samen met jou, de inzichten te vertalen in concrete stapjes waar je mee aan de slag kan. Zo is een coachingsessie bij Karin, met de natuur als bondgenoot, een echt kadootje voor jezelf!
Barbara Deconinck

Ik heb Karin leren kennen tijdens de opleiding tot Magic of Nature Coach als een gedreven natuurcoach met een authentieke aanpak en ze heeft een fijne, energieke, positieve persoonlijkheid. Ze gebruikt haar sterke intuïtie samen met de symboliek in de natuur om je te laten ontdekken datgene wat onbewust in je leeft, bewust te maken zodat er ruimte komt voor veranderingen. Ze helpt je op de voor haar typerende warme, doch soms ook directe, wijze inzichten te krijgen in je eigen handelingen, gedachtegangen en patronen waarna ze je aanmoedigt om stapsgewijs blijvende positieve veranderingen aan te brengen in je leven.


Marion van Koppen