Skip to content Skip to footer

Mogelijkheden zien

Mogelijkheden zien

Gister had ik zo’n dag dat ik nergens zin in had, herken je dat? Ik had nergens zin in, er kwam ook niets uit mijn handen, en mijn hoofd maar zeuren dat ik wat moest gaan doen.

Ik voelde allang de behoefte om naar buiten te gaan, het was immers heerlijk weer, maar mijn hoofd zat nog wat moeilijk te doen. Uiteindelijk toch op de fiets gestapt en naar het bos gegaan. Ik merkte dat ik boos was. Boos op hoe het allemaal ging, baalde dat het nog niet zo ging als ik wilde.

In het bos aangekomen eerst maar mijn vaste plekje opgezocht, waar ik heerlijk bij een boom kan neerploffen op de grond bij de beek, dat geeft me altijd gelijk al een stukje ontspanning… na nog even lopen mokken…komt dan toch ook vanzelf een lieve, aanmoedigende stem in mij naar voren. Mijn intuïtie.

“Alles wat je aandacht groeit” kwam opeens voorbij.
Hhmm shit ja, als ik steeds blijf focussen op wat ik allemaal niet leuk vind, wordt het er ook niet leuker van. Oke, dit inzicht zette me letterlijk en figuurlijk weer in beweging, ik ging weer verder aan de wandel.

Op gegeven moment kwam ik bij een bankje uit, op een mooie plek. Voor mij stond een grote boom en ik keek naar boven, zoveel takken, alle kanten op, zoveel verschillende opties. En daar sprak mijn lieve stem weer: “kijk eens hoeveel mogelijkheden je in de boom weerspiegelt ziet. Elke tak(je), is een keuze…”. Wauw, jaa er zijn zoveel opties. Ik kwam tot het besef dat ik me weer mocht focussen op wat er allemaal wel kan, welke stappen ik nu al wel allemaal kan en wil zetten. Er zijn altijd meer mogelijkheden dan je denkt en daar kan ik voor kiezen! Met het voornemen om daar thuis gelijk over te gaan brainstormen, ging ik dankbaar en met positieve energie weer naar huis 🙂

Dankjewel natuur, dat je de ruimte en rust biedt om mijn intuïtie weer te kunnen horen en deze via jou zo duidelijk weerspiegeld kan worden en tot uiting kan komen🙏😊

01-10-2022