Skip to content Skip to footer

Wat deze boom mij vertelde…

Op de tweede dag van mijn opleiding werd ik gecoacht door een medecursist. We zaten op een mooie plek aan het water. Mijn coach vroeg mij wat op deze plek mijn aandacht trok. Ik keek eens om mee heen, ik keek naar al het moois, maar mijn blik bleef hangen bij een boom aan de overkant van het water.

Deze boom viel op, omdat deze niet zo mooi recht was als alle bomen om haar heen. Deze boom groeide eerst mooi omhoog, en halverwege boog ze af naar links en groeide zo scheef door. Ze viel op, door haar anders zijn dan de rest.

Met behulp van de coach heb ik ontdekt wat deze boom mij allemaal wilde vertellen. Met behulp van haar vragen in relatie tot mijn leervraag, kwam ik tot inzicht dat deze boom, zich waarschijnlijk niet druk maakt om het feit dat zij scheef groeit en de anderen niet. Ze maakt zich niet druk wat anderen daar van vinden. Ze groeit, leeft haar potentie, om de mooiste boom te worden en te zijn, met alles wat ze in zich heeft. Ze doet niet haar best om te worden zoals een andere bomen. Alle informatie en potentie zat al in haar toen ze nog maar als klein zaadje in de grond kwam en nu is ze de mooie boom, die ze is. Ze ís gewoon deze boom. Een boom net als de anderen in haar omgeving, maar wel op haar eigen manier. Uniek en prachtig!

Voor mij betekend het dat ik ook alles mag leven wat in mij zit. Ik mag laten zien wat ik allemaal in huis heb. Ik mag mijn volledige potentie omarmen, laten groeien, laten zien en delen. Ik hoef niet hetzelfde te zijn en te doen als de mensen om me heen. Ik hoef me niet druk te maken over wat anderen vinden of denken. Ik mag afstemmen op wie ik ben, ik mag afstemmen op mijn binnenwereld en van daaruit keuzes maken die voor mij goed voelen, die passen bij wie ik werkelijk ben. En dat ik dan misschien net een andere kant op “groei”, en daar door kan “opvallen”, dat is oké.
Ik mag mijn mooiste unieke zelf zijn, in bijzijn van anderen. Dat maakt mij juist uniek en prachtig en kan ik een ander weer mee inspireren….net als deze boom mij inspireerde om mezelf te mogen zijn:).

Dit is ook wat ik een ieder gun. Waarom ik dit werk zo graag doe. Leef je eigen potentie! Wees wie je bent. Leef alles wat er in jou zit aan prachtige talenten en wijsheid. Just be beautiful you!